Together we beat the bridges!!

Vandaag was het weer zover. Het jaarlijks terugkerend, en op zeker het mooiste, loopevenement van Rotterdam. Niet alleen vanwege de start naast het mooiste stadion van Nederland.  Maar zeker omdat de finish alle lopers weer terugbrachten naar, jawel: De Kuip! Het weer kon technisch gezien niet beter. Met een aangename temperatuur van 9 graden, geen neerslag en geen wind was dit de dag dag voor een mooie  tijd.

Lekker warm worden in het topsportcentrum om daar de voorbereidingen te treffen voor de 15KM. De tassen konden we kwijt in de kleedruimtes onder de tibunes van De Kuip. De startvakken waren vol en de 15.000 lopers hadden er hoorbaar zin in.  Met luid schallende kerstmuziek kwamen we al direct in de stemming en al snel klonk het startschot.

De route is nooit echt anders dan anders. Vanaf de Stadionweg  als vanouds over het Varkenoordse viaduct richting de Erasmusbrug. Rechtsaf de  Nieuwe Leuvebrug op waarna de lange weg van De Boompjes volgde. Tussendoor nog even de Boerengat Brug passeren met in de verte die lange en energie verslindende Brienenoordbrug al in het zicht. Na een korte draai het 10KM punt passeren en dan die lange weg omhoog. De top ligt 27m hoger dan de voet en met een lengte van ongeveer 1km maakt dat dus een klim van ongeveer 3,9%. (Opgezocht, dat is echt geen parate kennis).

Wouw wat een prestatie voor iedereen die hem heeft beklommen vandaag!! Mooi uitzicht over De Maas en de finish in het vooruitzicht......Bijna tastbaar. Nog een kleine 3KM en weer terug bij de finish.

Moe maar voldaan kwamen alle lopers onder de mooie finish boog door. Met een mooie medaille en een lampje van de sponsor, een blijvende herrinnering overgehouden aan de Bruggenloop van 2015. Volgend jaar op zeker weer van de partij!!!

Ron de Jong.

technische realisatie: Advinder